Suboh terlepas, macma tak bunyi je ipod. Cuci baju, beros gigi, lense pastu gi tulis kat tempat makan. Melody datang dulu, pastu jess, femke, bec, ellen pastu sambun gtulis kat uar bilik sebelah. Excriketplayer balik, ada van kat dalam hotel depan bilik. Bwa keluarga rupanya. Nenek itali pon ada sama ucap goodbye. Bec kata semalam nak lari pagi ni kol 820, macam tak jadi je. berak, tukar baju kerja. Pagini cuci turlte. sebelom tu Isuru labat datang. Bec siap tanya is it always like this. No, just yesterday and today. Bec ajak kemas beack, kutip manamana sampah dan letak dalam baldi cat tepi projek. Haritu baldi bebanyak ada kat hotel. kat depan pantai. cuci turtle, pair lepas tu solo. sempat borak ngan Bec pasal walk north-south Australia yang dia kata nak buat dalam to do list. Tanya pernah pusing Australia. Tak pusing abis. Kalau jalan pon sebab melawat kawan. Dia kata nak go Perth. Katala last orang perth jumpa ialah lesbian. Abis awal. Isuru kata leh wat beach cleaning atau special project. bec kata vote. pastu Bec kata kami berdua buat potong pokok pisang, melody & xianpie buat beach cleaning. bec balik jap. Pusing depan belakang rumah ngan Isuru pastu gi rumah orang berhampiran dan amik pokok pisang. Ada yang tebang ada yang ambil yang dah ditebang. Isuru bawa troli dan bawa ke tempat projek baru. Potong batang pisang keickkeckik dan letak dalam kolam. R__ ada datang tolong. tangki bocor, R__ potong akar mengkuang sumbat. cuaca panas. Balik jap amik air dan eli air kat hotel botol kecik 50rps. beli 2 kasi Bec. Air sejuk peti ais. Masa cuci turtle suruh Bec nyanyi lagu journey, sing along dan nyanyi rthyyem. Dia asyik nyanyi its my life. malam tadi lani kat mambo. Masa petang potong pokok pisang nyanyi Down – Jay Sean & lil wayne. bec tanya, kataa malam tadi band tu perform. Lunch nasi putih, kari dal & nangka, sayur kobis, popadom. Ada hotel guest Bec tegor, dari semalam kot dah nampak dia. ajak duduk semeja. Mahon? dari Dutch duduk kat ___. Berhampiran swiss negara kecil. Dia macam nak study psal macam yoga/meditasi ___ dan nak bawa ke europe. Akan duduk lama kat hotel. Kasi ipod dan amik balik ipod dari Bec. your gf? No, youtube grrl. I wish i have a gf. i’ll listen tonight. kapten ketok pintu tanya bila balik. Kol 2 sambung. Gi dulu, baring kat belakang astu Bec datang. Tadi tunggu dia cam takde je, tu gi dulu. Tunjuk ikatan yang satu mati satu hidup. PAstu dia ajar ikat kuda nak parking kuda. Nama kuda dia Josh. Jual sebab nak sambung belajar. Isuru lambat, tapi ok, leh borak ngan Be. Ada diver tengah bungkus ikan. cuci tangki baby turtle dan cuci baby turtle sekali. BEc buat sekejap pastu dia balik. Nak gi HIkkaduwa blaja surf. Ambik air dari pantai. Past cuci tolong amik air untuk diver. Ikan untuk dijual obesi. Naik kapal. Tak banyak duit dapat. ikan amik kat depan hotel dan kat rock island. tolong Isuru isi air dalam tong biru. PAstu amik video ngan Lola dan Isuru. leh speaking rupanya Lolani. HInusha nama dia. Lola tu punei kecik gurau isuru. Baring belakang kol 354 balik. Isuru kata minggu depan 15 orang datang projek turtle. Any boys? No. shit. damn. Nect time okeh. Tomorrow paint. Dont forget fb. Balik, mandi, tulis kat tempat makan. Corne harini buat teaching. semlam dia gi elder duk ngan nenek yang baik ngan dia je. Amik gamba pon jauh dari elder lain. tulis blog, amik baju, tulis blog, corne balik, tanya teaching ok je. dia tak into mengajar. tengok jer. Besok go lagi. Minggu depan Fem takde mungkin tak gi. Corne tanya pasal xianpie. xianpie tepon dia emergency. pasal apa? taktau. emergency for her maybe her skin getting darker. Petang tulis je sampai maghrib. solat pastu pusingpusing depan bilik pakai kain. jess tegor whats up with that skirt. ah mosquito repellant. pas tu Femke tegur dari tempat makan. katala solat cover kaki. Dia pon cuba ingat balik pasal Islam yang dia pernah belajar masa sekolah dulu. I only learn that in university. Psal Mekah, solat, haji, puasa, Abraham, Muhammad, raya, Christianity, Judaism, halal, not allowed to drink, borka sambil pukul nyamuk, corne join, borak sambil tunggu dinner, solat isyak dinner tak sampai lagi, kol 740+ dinner sampai, lebih dari 10minit yang shiba/shiva kata. Makan makaroni, kari? cair kentang, sos tomato. Kapten datang, corne&others katala dinner lambat. pastu dia teros gi dapur panggil shiba/shiva. kata kat corne: i guess good things happen after the “tragedy”. Bec balik dari surfing pastu kuar balik go posotast paspot. besok nak gi colombo setel visa. Dia datang balik bawa asingment turtle dia. my family didn’t want to read it. you probably didn’t want to read it. Tunjuk kat trick patrick kat femke lepas corne gagal menunjukkannya. Pastu tunjuk kat Bec trick Patrick & jack sandwich. Tunjuk kat Fem trick Jack, ajar dia. Corne & Bec mula borak pasal travelling. cornre: Didn’t feels like wanna go home. I change. dengar je la sambil baca assignment Bec. Taktau la kenapa tak rasa nak join borak. samada jeles sebab corne borak ngan bec atau jeles sebab dieorang masih ada perasaan teruja bila travel macam mulamula travel kat peru dan belanda tahun lepas. Teruskan bacacan corne: hows the reading? Heh..sleepy..my family…ngantuk, balik, tdo. times flews fast. i can’t believe I only have 2 weeks left. travel is the best way to gain experience. Fem: what do you know about Islam? Corne: aaa…pray…Qoran. Corne: Hey, can i join the conversation? wahat are you guys talking about? dutch tounge twister. nama kat urban dictionary. nama corne pasling kelakar. Horoskop. What are you, I didn’t know. tYou are…that is so you. nama russia corne ialah Yuri ___. tukar corne parent risau jadi usikan urine. sergeevich chursin. femke leh cakap french. corne tanya cakap la french, fem sebut ….corne tanya apa “apa la tak reti french, itukan bahasa kedua negara awak” orgh.

Isuru dan 'Lola'

Isuru dan ‘Lola’